Greseli frecvente la cursuri de inot

Inotatorii profesionisti petrec uneori mai mult timp cu rutina de incalzire decat cu antrenamentul propriu-zis, mai ales cand se incalzesc pentru o cursa. O incalzire adecvata pentru inotatorii profesionisti poate fi de pana la 2000 de metri si include cresteri de viteza, exercitii tehnice si scuturarea picioarelor. Incalzirea ii pregateste fizic si psihic pe inotatori pentru a obtine cele mai bune rezultate la antrenament. Dar cum ar trebui sa-ti faci incalzirea? La cursuri inot vei invata tot ce trebuie sa stii si despre incalzire.  Iata cele mai comune greseli pe care le fac cei care merg la bazin.

Sari peste incalzire

Sa sari peste incalzire suna tentant, mai ales cand socializarea pe puntea piscinei este mai interesanta. Incalzirea pregateste corpul in mod constant  pentru antrenament, prin relaxarea muschilor si tendoanelor si prin cresterea fluxului de sange catre muschii care lucreaza. Cel mai important motiv pentru incalzire, este prevenirea tensiunilor si a leziunilor excesive. Daca vrei sa nu te ranesti si sa fii in forma pe termen lung, trebuie sa nu mai sari peste incalziri. O instructiune generala de incalzire este sa faci zece pana la cincisprezece minute de inot in ritm usor.

Leganarea si intinderea

In trecut, balansarea si intinderea membrelor cu pana la jumatate de ora inainte de a intra in piscina era foarte comuna. Dar nu a fost o miscare chiar inteligenta. In zilele noastre stim mai bine, toate balansarile si intinderile creeaza instabilitate a umerilor si reduc forta si puterea muschilor intinsi. O alternativa excelenta este sa faci niste exercitii usoare de intindere dinamica inainte de a ajunge la piscina. Incalzirile dinamice pregatesc corpul pentru performanta prin cresterea stabilitatii umerilor, a puterii musculare si a controlului.

Tinerea respiratiei

Tinerea respiratiei este una dintre cele mai frecvente problema pentru inotatori atunci cand se incalzesc. Cu totii avem un instinct incorporat de a respira constant, totusi, atunci cand inoti, acest lucru nu este posibil. Prin urmare, adesea ne tinem respiratia in timp ce inotam, ceea ce are ca rezultat acumularea de CO2, ceea ce duce la dispnee. Din fericire, exista doua lucruri pe care le poti face: (1) incetineste si respira des, iti recomandam sa respiri la fiecare a doua miscare; (2) sa te concentrezi pe expirarea blanda si continua. Un indiciu excelent este sa canti sau sa scoti un sunet atunci cand capul este in apa, acest lucru va stimula expirarea in mod continuu. Utilizeaza aceste doua sfaturi in timpul urmatoarei incalziri, iar senzatia de sufocare va disparea incet.

Te incalzesti prea intens

Unii inotatori tind sa se incalzeasca mult prea repede. Incepand incalzirea la o intensitate ridicata folosind prea multa forta, probabil te va rani si epuiza inainte ca antrenamentul sa inceapa. La inceputul incalzirii, muschii sunt inca rigizi si reci, tendoanele sunt stranse. Si astfel incalzirea ar trebui sa inceapa intotdeauna lent. In functie de tipul de sesiune, va exista un exercitiu de intensitate mai mare la sfarsitul incalzirii pentru a-ti pregati corpul pentru setul principal de exercitii.

Scroll to Top
Call Now Button web tasarım kocaeli web tasarım istanbul web tasarım ankara web tasarım izmit web tasarım gebze web tasarım izmir web tasarım kıbrıs