Cursuri inot pentru un organism sanatos – care sunt beneficiile acestui sport?

Fie ca alegeti sa va apucati de sport din motive de sanatate sau din ambitii personale, aveti intotdeauna nevoie de o pauza. Pentru o recuperare eficienta, urmati cele cateva sfaturi pentru o regenerare rapida dupa sport. In plus, veti avea nevoie si de cursuri de inot pentru inceput.

Te poate ajuta inotul sa pierzi in greutate?

Inotul va poate ajuta sa pierdeti in greutate in masura in care puteti arde mai multe calorii decat cele pe care le consumati cu mancare si bautura in timpul zilei. Si aceasta este o lege care se aplica tuturor activitatilor sportive. Din acest motiv, pentru a asigura un consum „eficient” de energie, un aspect esential este sa acordati atentie intensitatii cu care inotati sau tipului de antrenament pe care il faceti in piscina. Activitatea fizica de intensitate medie spre mare poate, de fapt, sa influenteze ritmul cardiac, care, la randul sau, pune in miscare diverse mecanisme de ardere a grasimilor si a zaharului, principalii vinovati de supraponderabilitate.

Pe scurt, daca obiectivul dvs. este de a pierde in greutate, atunci cand inotati trebuie sa mentineti un ritm in care ritmul cardiac sa fie intre 60 si 70 la suta din frecventa maxima, tinand cont intotdeauna de factorul varsta. Numai in acest fel este posibila erodarea rezervei de energie care constituie masa de grasime a organismului.

Cat de des ar trebui sa inotati?

Pentru a va bucura de beneficiile inotului asupra sistemului cardiovascular, ar trebui sa faceti 30 de minute de un sport de anduranta de 3 ori pe saptamana. Nu trebuie sa fie intotdeauna inot, dar, de exemplu, puteti inota de doua ori si mergeti pe jos sau alergati o data, sau invers. Cel mai bun lucru pentru sanatatea dumneavoastra este sa inotati aproximativ 30-40 de minute fara pauza. Nu este necesar sa incepeti imediat cu 30 de minute, puteti incepe cu 20 de minute si sa cresteti de fiecare data cu 2 minute. Cel mai bine este sa incepeti cu un ritm pe care il puteti mentine confortabil pe toata durata inotului. Daca v-ati subestimat abilitatile, inotati putin mai repede data viitoare, dar evitati sa iesiti din apa complet obosit. Pentru a progresa, trebuie sa includeti 2-4 sesiuni la cursuri de inot pe saptamana in programul de antrenament, in functie de obiectivul pe care doriti sa il atingeti.

Cursuri de inot pentru copii

Alegerea scolii de inot potrivite este, de asemenea, foarte importanta. Dar de ce sa o alegeti ca activitate fizica? In primul rand, pentru ca este foarte completa, corpul lucreaza in absenta gravitatiei si acest lucru ajuta la evitarea anumitor leziuni. Apoi, este un sport relaxant, in care esti foarte linistit si te ajuta sa inveti sa te concentrezi fara distrageri.

In timpul unui curs de inot, toti muschii principali ai corpului lucreaza. Dar acestea nu sunt singurele avantaje. Inotul imbunatateste, de fapt, capacitatea de respiratie: in timpul inotului, respiratia trebuie sa fie atent cantarita, iar acest lucru are beneficii si in ceea ce priveste rezistenta. Bineinteles ca exista aspecte pozitive ale sporturilor de echipa, dar exista si curse de stafeta care sunt perfecte pentru a invata munca in echipa.

Scroll to Top
Call Now Button web tasarım kocaeli web tasarım istanbul web tasarım ankara web tasarım izmit web tasarım gebze web tasarım izmir web tasarım kıbrıs