Cursuri inot copii – La ce ar trebui sa fii atent inainte de inscriere

Cauta cursuri si instructori care urmeaza liniile directoare axate nu doar pe tehnicile de inot, ci si pe competente mai ample de supravietuire in apa. Toti copiii ar trebui sa invete cum sa ajunga inapoi la suprafata de sub apa, sa se propulseze cel putin 25 de metri si sa iasa din apa, de exemplu. Instructorii ar trebui sa evalueze progresul copiilor si sa ofere feedback continuu cu privire la nivelul lor de abilitati. Deci, atunci cand inscrii copilul la cursuri de inotciteste cu atentie informatiile existente pe site-ul firmei care ofera astfel de cursuri de inot pentru copii.

Pentru copiii de toate varstele, cauta programe care:

Sa aiba instructori cu experienta, calificati. Instructorii de inot ar trebui sa fie instruiti si certificati printr-un program de invatare a inotului recunoscut la nivel national. De asemenea, ar trebui sa existe salvamari de serviciu care au certificare actuala de CPR si de prim ajutor.

Invata obiceiuri bune de siguranta in, pe si langa apa. Copiii ar trebui sa invete sa nu inoate niciodata singuri sau fara supravegherea unui adult. Instructorii ar trebui sa-i invete pe copii sa ceara intotdeauna permisiunea de la parinti, salvamari sau instructori de inot inainte de a intra intr-o piscina sau in corpuri naturale de apa precum un lacurile sau marile.

Invata ce sa faca daca ajung in apa pe neasteptate. Aceasta include exersarea abilitatilor de competenta in apa, cum ar fi autosalvarea. Lectiile ar trebui sa ofere antrenament cu o varietate de conditii realiste, cum ar fi caderea si inotul in haine. De asemenea, copiii mai mari ar trebui sa invete ce sa faca daca vad pe altcineva in apa care si cum sa ofere ajutor.

Ai putea urmari mai intai o ora de inot pentru a vedea direct daca este potrivita pentru copilul tau. Nu toate lectiile de inot sunt create la fel, iar parintii ar trebui sa investigheze optiunile pentru a alege cea mai buna varianta. Inoata de cele mai multe ori sau exista perioade lungi de inactivitate in care isi asteapta randul? Copiii primesc atentie individuala? Sunt instructorii prietenosi si predau potrivit varstei copilului?

Cursurile implica mai multe sesiuni. Odata ce copiii incep lectiile, ar trebui sa poti vedea progrese treptate, dar consistente in abilitatile lor in timp. Continua lectiile cel putin pana cand copilul stapaneste abilitatile de baza in apa.

In plus, pentru copiii sub 4 ani, cauta programe care:

Asigurati o atmosfera adecvata varstei. Copilul ar trebui sa se simta in siguranta  in timpul lectiilor, cu activitati care sa ii sustina dezvoltarea sociala, intelectuala, fizica si emotionala. Copiii trebuie sa dezvolte un respect sanatos pentru apa, de asemenea.

Ori de cate ori bebelusii si copiii mici sunt in apa sau in preajma apei, chiar si in timpul lectiilor de inot, un adult ar trebui sa fie aproape pentru a oferi instructiuni si pentru a supraveghea copiii. Participarea parintilor ar trebui incurajata, mai ales ca ajuta familiile sa stie ce sa exerseze intre ore. Daca nu poti fi in apa cu copilul tau, cauta cursuri private care sa ofere instruire individuala.

Scroll to Top
Call Now Button web tasarım kocaeli web tasarım istanbul web tasarım ankara web tasarım izmit web tasarım gebze web tasarım izmir web tasarım kıbrıs