Cursuri inot copii – De ce ar trebui sa faca cei mici cursuri de inot?

Invatarea copiilor sa inoate ar trebui sa fie o prioritate pentru fiecare familie. Este o abilitate importanta de viata care poate juca un rol cheie in prevenirea inecului – o cauza principala de deces in randul copiilor. Copiii si parintii lor trebuie sa invete sa inoate pentru a mentne timpul in apa sigur si distractiv! De aceea, recomandam vizitele regulate la un bazin de inotunde cei mici sa invete sa inoate asistati de traineri profesionisti.

Iata cateva sfaturi de la specialisti despre cel mai bun moment pentru a incepe lectiile de inot si despre ce sa cauti la program de cursuri.

Cand ar trebui copilul meu sa invete sa inoate?

Copiii se dezvolta in ritmuri diferite si nu toti sunt pregatiti sa inceapa lectiile de inot exact la aceeasi varsta. Cand luati decizia, tineti cont de maturitatea emotionala, abilitatile si limitarile fizice si de dezvoltare ale copilului si de nivelul de confort in apa.

Specialistii recomanda lectiile de inot ca protectie impotriva inecului, care poate incepe pentru multi copii incepand cu varsta de 1 ani.

Studii recente sugereaza ca antrenamentul pentru abilitatile de supravietuire in apa si lectiile de inot pot ajuta la reducerea riscului de inec pentru copiii cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani. Cursurile care includ atat parintii, cat si copiii lor sunt, de asemenea, o modalitate buna de a introduce obiceiuri bune de siguranta in apa si de a incepe sa dezvolte abilitati de pregatire pentru inot. Daca copilul tau pare gata, este o idee buna sa incepi acum lectiile.

Lectii de inot pentru copiii de la 4 ani in sus: o necesitate pentru majoritatea familiilor 

Pana la a 4-a aniversare, majoritatea copiilor sunt pregatiti pentru lectiile de inot. La aceasta varsta, de obicei pot invata abilitati de baza de supravietuire in apa, cum ar fi plutirea, calcarea pe apa si ajungerea la un punct de iesire. Pana la varsta de 5 sau 6 ani, majoritatea copiilor de la cursurile de inot pot stapani tehnicile de baza.

Sunt utile cursurile de inot clasice pentru sugari?

Nu, deoarece in prezent nu exista dovezi ca programele de inot pentru sugari sau pentru bebelusii sub 1 an le reduc riscul de inec. Sugarii de aceasta varsta pot prezenta miscari reflexe de „inot”, dar inca nu isi pot ridica capul din apa suficient de bine pentru a respira. Totusi, este in regula sa il inscrii pe bebelus la un curs de joaca acvatic parinte-copil pentru a-ti ajuta copilul sa se obisnuiasca sa fie in piscina; aceasta poate fi o activitate distractiva de care sa va bucurati impreuna.

Retine intotdeauna ca lectiile de inot sunt doar unul dintre cateva metode importante de protectie necesare pentru a ajuta la prevenirea inecului. O practica preventiva include supravegherea constanta, concentrata atunci cand copilul se afla in sau langa o piscina sau orice corp de apa. De asemenea, este esential safie blocat accesul la piscine in sezonul in care acestea nu sunt utilizate. Comisia pentru Siguranta Produselor de Consum a constatat ca 69% dintre copiii cu varsta sub 5 ani nu au intrat in apa atunci cand de fapt piscina de acasa nu era utilizata si nici utilizabila, iar accidentele au avut loc spontan.

Scroll to Top
Call Now Button web tasarım kocaeli web tasarım istanbul web tasarım ankara web tasarım izmit web tasarım gebze web tasarım izmir web tasarım kıbrıs