Ce mancam inainte de ora de inot?

Mancarea ne da energie, iar fara ea suntem slabiti si nu putem efectua un antrenament optim si chiar ni se poate face rau in timpul efortului. Copiii au nevoie de hrana suplimentara pentru ca sunt in crestere.
Cand facem sport, nevoia de a manca este mai mare deoearece consumul energetic este mult mai ridicat. Tocmai de aceea unii parinti isi aduc copiii la inot pentru a le creste pofta de mancare. Rationamentul este foarte corect, miscarea in apa solicitand multa energie. Copilul dupa 1-2 saptamani are cu totul alta abordarea a meselor. Va manca mai bine si mai spornic.
Dar cum este bine sa mananci? Inainte de efort, este recomandat sa mancati cu minim o ora inainte, deoarece organismul nostru are nevoie de timp pentru a digera mancarea. Organismul aloca multa energie acestui proces si de aceea, dupa ce am terminat de mancat avem senzatia ca suntem obositi si ca ne miscam foarte greu.
Este bine sa mancati alimente usoare, in special fructe sau legume. Poate si putina carne usoara, pui sau peste, dar fierte si nu prajite. Este bine sa evitati mancarurile greu digerabile, mancarurile grase, picante, ouale, maioneza sau fasolea etc.
Ce se intampla daca nu respectati aceste indicatii? Starea dumneavoastra poate varia de la indispozitie pana la indigestie, diaree sau poate chiar voma.
Hai sa acordam orei de inot, atentia necesara, astfel incat sa ne simtim bine cand intram in bazin.

Scroll to Top
Call Now Button web tasarım kocaeli web tasarım istanbul web tasarım ankara web tasarım izmit web tasarım gebze web tasarım izmir web tasarım kıbrıs