Ce avantaje iti aduce inotul?
Cand vorbim despre inot, ne gandim adesea la trambuline, tobogane si inghetata in piscina in aer liber. Sau inotatori profesionisti. Dar inotul ca sport are multe alte laturi: este potrivit pentru aproape toata lumea si poate aduce mai multe beneficii pentru sanatate. Va poate aduce mai aproape de obiectivele voastre sportive si de greutatea dorita, va poate imbunatati conditia fizica si va poate ajuta sa cresteti masa musculara. Suna prea bine ca sa fie adevarat? Va vom arata de ce inotul este atat de sanatos, cate calorii puteti arde si cum puteti beneficia de acest sport intens, chiar daca sunteti la inceput de drum si abia ati inceput sa mergeti la cursuri de inot.
Care sunt beneficiile inotului?
Inotul este un antrenament eficient pentru sistemul cardiovascular. In plus, nu solicita sistemul musculo-scheletic si, astfel, protejeaza articulatiile. Conditia prealabila pentru a va bucura de beneficiile acestui sport este sa alegeti un stil care vi se potriveste si sa il invatati bine.
Puteti pierde in greutate inotand?
Exista o singura regula pentru a pierde in greutate: ardeti mai multe calorii decat consumati. Acestea fiind spuse, inotul te ajuta si el sa slabesti (daca nu mananci prea mult), dar trebuie sa faci asta intr-un ritm constant si de cel putin trei ori pe saptamana. Cat timp este nevoie pentru a pierde in greutate prin inot? Cate ture trebuie sa inoti de fiecare data? Care stil arde cele mai multe calorii? Dar o intrebare mai presus de toate… inotul chiar te face sa slabesti?
O intrebare legitima, mai ales daca frecventati in mod regulat o piscina pentru a va pune in forma. De fapt, sala de sport nu este intotdeauna prima alegere si, avand in vedere beneficiile care pot fi obtinute prin miscarea in apa, sunt destul de multe persoane care au mizat pe inot pentru a slabi.
Este inotul bun pentru tine? Prezentare generala a stilurilor de inot
Daca tehnica de inot este corecta, orice stil este sanatos. Spatele este intotdeauna in regula, in timp ce situatia se schimba pentru bras si stilul liber. In functie de intensitatea antrenamentului, de frecventa si de tipul gresit de miscare, pot aparea urmatoarele probleme:
-
Stilul de bras
-
Tensiunea coloanei vertebrale.
-
Probleme de spate din cauza hiperlordozei.
-
Probleme la genunchi daca va trantiti picioarele in mod incorect sau in cazul unor leziuni anterioare.
-
Stilul liber
-
Tensiune la nivelul gatului din cauza respiratiei laterale.
-
(Intarirea) dezechilibrelor musculare.
-
Leziuni care rezulta din supraincarcarea umerilor.