Beneficiile cursurilor de inot pentru copii – cum te ajuta acest sport sa ai un organism mai sanatos?

Inotul este un sport complet si sanatos care va imbunatateste conditia fizica. Aceasta activitate acvatica este potrivita atat pentru a pierde in greutate, cat si pentru antrenamentul de forta si rezistenta. Tehnica corecta este o conditie prealabila pentru un inot sportiv si sanatos. Daca urmati cursuri de inot va sprijina nu numai in timpul antrenamentelor in sala de sport, ci si atunci cand va antrenati in piscina.

Inotul si consumul de calorii: o prezentare generala

Cantitatea de calorii arse in timpul inotului depinde de nivelul de antrenament si de conditia fizica generala, dar stilul si intensitatea antrenamentului au, de asemenea, o mare influenta. Un lucru este cert: inotand in ture in ritm lent, inclusiv o pauza de chat, consumam mai multe calorii decat stand la bar. Cu toate acestea, cu siguranta nu obtinem rezultate maxime in acest mod, motiv pentru care este necesar sa ne aplicam putin mai mult.

Cate calorii sunt arse in timpul inotului?

Urmatoarele valori aproximative arata numarul de calorii consumate in medie de catre sportivii amatori si inotatorii avansati. Cel mai bine este sa determinati consumul real de calorii in timpul fiecarei sesiuni in apa cu ajutorul unui dispozitiv de urmarire a fitness-ului rezistent la apa. Consumul de calorii in timpul inotului

  • Bras: 400 – 700 kcal/ora
  • Stil liber: 500 – 800 kcal/ora
  • Inot pe spate: 200 – 500 kcal/ora

Antrenament eficient in ciuda ritmului cardiac scazut

Ritmul cardiac este mai scazut in timpul antrenamentului in apa, ceea ce nu il face mai putin eficient decat alergarea sau ciclismul. Principalul motiv pentru care ritmul cardiac

Este mai scazut este asa-numitul “efect de imersiune”: intrand in apa, ne stimulam sistemul parasimpatic. Aceasta este o parte a sistemului nostru nervos responsabila de odihna, care regleaza, de asemenea, gestionarea inconstienta a ritmului cardiac si centralizarea circulatiei sangelui. Pur si simplu, sub apa, organismul este preocupat doar de furnizarea de oxigen catre organele vitale.

Presiunea apei si pozitia orizontala joaca, de asemenea, un rol important: circulatia sangelui este facilitata si permite o imbunatatire a volumului sistolic al inimii, care poate astfel sa bata ceva mai rar pentru a transporta suficient sange.

Cresterea cheltuielilor energetice

Inotul este un sport care te poate ajuta sa slabesti din doua motive principale: creste masa musculara si creste cheltuielile energetice, adica te face sa arzi mai multe calorii. La inot, cheltuielile energetice nu depind de stilul ales, ci de ritmul sustinut si de durata antrenamentului.

Exista doua aspecte asupra carora merita sa va avertizez. Prima este ca, facand sport, iti tonifici muschii, dar pe cantar masa musculara are si ea greutate si, mai ales, cantareste mai mult decat masa grasa. Antrenandu-va veti avea un corp mai tonifiat si mai bine definit, iar simpla observare a acului de pe cantar este gresita; mai degraba, observati cum se imbunatateste aspectul fizic in oglinda si starea voastra de bine fizic.

Un alt aspect care nu trebuie subestimat este faptul ca antrenamentul deschide apetitul, poate ca inotul mai mult decat alte sporturi. Asadar, amintiti-va intotdeauna discursul despre necesitatea de a arde mai multe calorii decat consumati.

Scroll to Top
Call Now Button web tasarım kocaeli web tasarım istanbul web tasarım ankara web tasarım izmit web tasarım gebze web tasarım izmir web tasarım kıbrıs